Държавата търси начин за устойчиво и справедливо финансиране на малките

...
Държавата търси начин за устойчиво и справедливо финансиране на малките
Коментари Харесай

Държавата обмисля механизъм за устойчиво финансиране на малките населени места

Държавата търси метод за стабилно и заслужено финансиране на дребните обитаеми места, оповестиха от държавната пресслужба. Това може да стане посредством механизъм за преразпределение на част от общинските бюджети. Кметовете на кметства оферират също да се сътвори народен фонд с най-малко 10 млн. лева за средства, от който дребните селища да могат да аплайват с планове непосредствено, без да минават през общините.

Това беше една от тематиките за диалог сред премиера акад. Николай Денков и кметовете на кметства. Днес министър-председателят се включи в отчетното заседание на тяхното съдружие край Калофер. Акад. Денков даде обещание да разяснява предлагането с сътрудниците си в Министерския съвет в границите на подготовката на държавния бюджет за 2024 година.

" Много е значимо за един общественик да не основава разделения, които ще ни пречат да работим дружно. Ще работя всеки човек в България да се усеща по-добре. Може да имаме друго мнение, може да имаме друга орис, само че да работим дружно “, обърна се към кметовете министър председателят.

Акад. Денков разяснява и напъните за осъществяване на действителна правосъдна промяна. " За да се трансформират нещата в България към по-добро, би трябвало тези, които нарушават законите, бързо да получат правораздаване. България може да бъде прелестно място, в случай че в нея се краде по-малко “, безапелационен бе министър председателят.

В отговор на въпрос министър-председателят се опълчи на тезата, че има несъгласие сред патриотизма и актуалното обучение. “Трябва да съвместим нашия същински национализъм с подготовката на децата

по този начин, че те да могат да се съревновават с най-хубавите в света ", изясни акад. Денков.

" Моля забравете тезата, че който предлага да се учат съвременни неща, не е родолюбец. Трябва да се гордеем, че сме българи и би трябвало да работим дружно, с цел да превърнем България в едно по-хубаво място за живеене “, обърна се към участниците в събитието министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР