Държавата ще помогне на всеки инвеститор, който реши да създава

...
Държавата ще помогне на всеки инвеститор, който реши да създава
Коментари Харесай

Инвестиция от 1,1 млрд. евро в производство на батерии за електромобили разкрива над 1000 работни места у нас

Държавата ще помогне на всеки вложител, който реши да основава стойност в България. Ще предприемем насърчителни ограничения - финансови и нефинансови, тъй като е извънредно време България да бъде заслужен сътрудник на огромни капиталови планове. Това съобщи в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Министърът акцентира, че основни за развиването на стопанската система са вложенията и привличането на пресен капитал в страната ни.

" Днес е един прекрасен ден за България тъкмо заради тази причина - обявихме една много огромна инвестиция, която чакаме да се случи у нас. Инвестиции в основен бранш с предстоящ размер от 1 милиарда и 100 млн. евро и над 1000 нови работни места, огромна част от които ориентирани към Стара Загора - един от предпочитаните ни региони. Тази инвестиция е за произвеждане на сериозни съставни елементи за електрически коли и ново потомство акумулатори. Всъщност те са три обособени завода. Единият, който е за акумулатори, е в Стара Загора, където ще се отворят 800 работни места. Съоръжение за преработване на акумулатори е вторият план, с цел да промишлеността обезпечи ресурсите за в бъдеще, което съответствува с целите на Европа за кръгова стопанска система. Тази инвестиция за завода за преработване ще бъде в Бургас. Третият цех е за развоен център в Пловдив, с цел да може компанията да основава новите си артикули и да приготвя фрагментите си ", сподели Богдан Богданов.

„ Инвестициите са един от главните детайли, на които се залага, с цел да реализираме планувания в Бюджет 2024 стопански растеж от 3% ", сподели икономическият министър.

" В момента българската стопанска система е една от най-бързо растящите в Европа. Отчитаме рекорден растеж на задграничните вложения за последните 15 година ", добави той.

" Нашата стопанска система се трансформира, към този момент не сме място за нископлатена работна ръка. Ние сме оптимисти да продължим този развой ", разяснява още Богдан Богданов.

Той означи, че " Лукойл " е стратегически актив и сериозна инфраструктура за българската страна.

„ Ние би трябвало да създадем всичко допустимо този актив да съществува, хората да си запазят работните места и да имаме задоволително горива на допустимо най-ниските цени. Затова страната би трябвало да има роля при продажбата на компанията ", съобщи министърът на стопанската система и промишлеността.

*Източник: government.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР