Държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца

...
Държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца
Коментари Харесай

Отпускат финансова помощ за семействата, чиито деца не влязат в детска градина

Държавата ще отпусне спомагателни финансови средства за фамилии, чиито деца не са признати в детски градини. Това разгласи представителят на кабинета Лена Бориславова след съвещанието на Министерския съвет.

" От тях 823 000 лв. ще бъдат преведени на Столична община и към 4000 лева на община Пловдив, с цел да могат те по-късно да ги разпределят в съответните фамилии ", посочи Бориславова.

Освен това - до 15 април се удължава срокът за регистрация на украински бежанци, искащи да се употребяват с краткотрайна протекция у нас. Актуализиран е и съставът на антикорупционния съвет към държавното управление. Той към този момент няма да се оглавява от вицепремиери, а персонално от премиера.

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова заяви, че Министерският съвет е приел Закона за колекторските компании.

" Вярваме, че с него решаваме един също дълго отлаган проблем - многодишният тормоз върху хиляди консуматори ", съобщи тя.

Както стана ясно по-рано през днешния ден, предоставено е на министъра на труда и обществената политика и на министъра на финансите да изготвят пакет за великденска поддръжка за най-нуждаещите се жители. Освен това мярката 60 на 40 за бизнеса ще се ползва до 30 юни 2022, без значение от епидемиологичната конюнктура.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР