Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на Булгаргаз. Това

...
Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на Булгаргаз. Това
Коментари Харесай

Държавата отпуска 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“

Държавата ще отпусне 800 млн. лева заем на " Булгаргаз ". Това сподели служебния министър-председател Гълъб Донев преди съвещанието на служебното държавно управление. Условията, с които сдружението ще възвърне тази сума, ще бъдат избрани с решение на Министерския съвет.

Това решение идва, откакто Министерството на енергетиката в съдействие с Министерството на финансите, са изготвили проект за финансово излекуване на " Булгаргаз ".

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото положение на " Булгаргаз " и ще подсигурява сигурността на доставките на природен газ за идния отоплителен сезон.

" Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално готови юридически документи. Недупостимо е да се слага под подозрение волята на България за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване, още повече когато това се прави за предизборна приложимост ", разяснява още служебният министър-председател.

Седмица по-късно мога да прибавя още една задача, която е свършена от спешния щаб в енергетиката - с изключение на, че търси бързи и ефикасни решения за гарантиране на доставките на природен газ, спешният щаб ще има и задача да възвърне синхрона и положителната кординация сред институциите, съобщи Донев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР