Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“. Това

...
Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“. Това
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Oтпускаме 800 млн. лв. заем на „Булгаргаз“

Държавата ще отпусне 800 млн. лева заем на „ Булгаргаз “. Това сподели служебния министър-председател Гълъб Донев преди съвещанието на служебното държавно управление.

Условията, с които сдружението ще възвърне тази сума, ще бъдат избрани с решение на Министерския съвет.

Това решение идва, откакто Министерството на енергетиката в съдействие с Министерството на финансите са изготвили проект за финансово излекуване на „ Булгаргаз “, оповестява

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото положение на „ Булгаргаз “ и ще подсигурява сигурността на доставките на природен газ за идния отоплителен сезон.

"Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално готови юридически документи. Недупостимо е да се слага пдо подозрение волята на България за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване, още повече когато това се прави за предизборна приложимост ", разяснява още служебният министър-председател.

Седмица по-късно мога да прибавя още една задача, която е свършена от спешния щаб в енергетиката - с изключение на, че търси бързи и ефикасни решения за гарантиране на доставките на природен газ, спешният щаб ще има и задача да възвърне синхрона и положителната кординация сред институциите, съобщи Донев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР