Държавата ще отпусне 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската

...
Държавата ще отпусне 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската
Коментари Харесай

Държавата дава 3,6 млн. лева за ремонт на Русенската опера

Държавата ще отпусне 3,6 млн. лв. за реконструкцията на Русенската опера, която пострада при огромен пожар при започване на юли 2020 година.

Това заяви на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Русе новият шеф на културния институт Пламен Бейков. Той изясни, че скоро ще бъде оповестена социална поръчка за план за възобновяване на сцената и прилежащите й структури.

Бейков сподели още, че напълно скоро ще бъде сложено началото и на същинския ремонт на покрива, с което ще бъде сменена положената краткотрайна структура.

" Когато покривът и сцената бъдат възобновени, ще можем да се върнем в нашия дом и да работим пълноценно ", изясни той.

Директорът на Русенската опера разяснява, че отпуснатите средства няма да са задоволителни за реорганизация на цялата постройка. По тази причина при започване на май тази година ще бъде сложено началото и на благотворителна акция под наслов " Аз обичам Русенската опера ". Целта е да се притегли русенската общност към идеята.

Бейков разяснява, че към сегашния миг дългът на Русенската опера е малко над 4,1 млн. лв.. По думите му страната няма по какъв начин да опрости това обвързване. " Целта на моя екип е да създадем по този начин, че той да не пораства ", сподели Бейков.

Новият шеф показа и екипа си, като съобщи, че задачата му е да повдигне естетическото равнище на продукцията на Русенската опера.

" Имаме доста добър креативен състав. Ще продължим и да надграждаме ", съобщи Бейков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР