Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след

...
Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след
Коментари Харесай

Стоянов за наводненията: Показахме, че държава има и реагирахме адекватно

Държавата ще обезпечи краткотрайни жилища на изгубилите домовете си след наводненията . Това разяснява в „ Здравей, България ” по министърът на защитата Димитър Стоянов. Той се надява, че след това ще има и по-сериозна реакция.

„ Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата - да открият къде е повода и кой е довел до това положение. Ако има отговорен, да си понесе наказването ”, уточни още той.

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали незабавно. „ Още на 2 септември беше задействан модулът за превъзмогване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде незабавно в Богдан и Каравелово. Не сме получили различен сигнал, не сме реагирали ”, посочи той.

Той акцентира, че още първия ден са изпратени над 100 индивида и 18 машини сред Богдан и Каравелово. „ Показахме, че страна има и реагирахме съответно. Всички получени сигнали са отработени ” , съобщи Стоянов. И добави, че няма места, които да са недостъпни.

Според него, с цел да бъдат отворени най-важните артерии, ще отнеме седмици. Стоянов сподели, че е изкарана цялата допустима техника, която се намира покрай карловските села. „ При поискване - ние реагираме незабавно. Има я и работната ръка. Но техниката не може да се влезе в средата на селото, до момента в който липсват подходи ”, акцентира министърът.

„ Армията беше подценявана 30 години, само че постоянно са разчитали на армията . Време е да помислим и за Българската войска също ”, моли той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР