Държавата ще осигури пари, за да бъде направена естакада в

...
Държавата ще осигури пари, за да бъде направена естакада в
Коментари Харесай

Естакада ще спасява движението покрай свлачището "Трифон Зарезан" край Варна

Държавата ще обезпечи пари, с цел да бъде направена естакада в региона на свлачището " Трифон Зарезан " край Варна и крайбрежният път от града до " Златни пясъци " още веднъж да бъде отворен, заяви през днешния ден в града зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му средствата ще дойдат от бюджета на АПИ, в който за тази година са заделени към 100 милиона лв. за спешни ограничения по свлачища и срутища в страната. Нанков посочи, че планът за " Трифон Зарезан " е на стойност към 15 милиона лв. с Данък добавена стойност, като се планува в региона да бъде направено и подсилване.

В края на април следва да бъде изработен предпазен ремонт на две от оборудванията на Аспарухов мост, добави зам.-министърът. По думите му средствата са обезпечени, а строителните действия ще продължат до началото на летния сезон.

До края на месеца ще бъдат направени първите копки за построяването на два нови сектора на автомагистрала " Хемус " - Ловеч - Плевен и пътния възел край Тетевен, сподели Нанков. Той напомни, че са обезпечени над 1.3 милиарда лева за построяването на 136 км от пътя, плюс проектирането на сектор от Ловеч до Велико Търново.

В развой на подготовка е предложение за промени в закона за държавната благосъстоятелност, които да облекчат процедурите с отчуждаването на парцели, с цел да не се бавят пътните планове, добави зам.-министърът. По думите му сега текстовете се уточняват, само че задачата е по никакъв метод да не бъдат наранени правата и ползите на притежателите на терени.

Предстои да стартира осъществяването на плана за водния цикъл на Варна, който би трябвало да завърши най-късно през 2022 година, сподели още Нанков. По думите му посредством осъществяването му ще бъдат решени няколко от значимите проблеми на града - ще се понижат повредите по мрежата, услугата ще стане ефикасна и ще бъдат построени над 82 километра канализация в регионите, където сега няма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР