Държавата ще изплати 1 517 879 л. компенсации на семейства,

...
Държавата ще изплати 1 517 879 л. компенсации на семейства,
Коментари Харесай

Държавата ще изплати над 1.5 млн. лв. на семейства с деца без място в детска градина


Държавата ще изплати 1 517 879 л. обезщетения на фамилии, за чиито деца не е обезпечено място в детска градина в интервала от 1 януари до 29 февруари 2024 година От тях 1 513 985 лв. са за 1542 деца в Столичната община, а 3894 лв. са за четири деца в община Пловдив, оповестиха от Българска телеграфна агенция по данни от Министерски съвет.

Право на отплата от страната имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са били признати в държавни или общински детски градини или учебни заведения, като друго равностойно място не е било препоръчано от общината.
 Кабинетът дава 1,4 млн. лв. за деца без място в детска градина
Кабинетът дава 1,4 млн. лв. за деца без място в детска градина

И други 1,9 млн. лева за компенсиране на разноски на родителите посредством общините за деца отвън градините

С друго решение от през днешния ден от Министерски съвет поддържаха активността на Международния център по математически науки в София към Института по математика и информатика на Българската академия на науките (МЦМН-София). Центърът е в тясно съдействие с Института по математически науки на Северна и Южна Америка към Университета в Маями (IMSA).

Чрез тази поддръжка ще се обезпечи активността на четири научноизследователски групи , ръководени от водещи международни учени в разнообразни области на актуалната фундаментална и приложна математика, за интервал от 5 години . Планира се провеждането на серия интернационалните конгреси в България, като ще бъдат поканени и учени от по-слабо развити страни. Целта е да се усили интеграцията и реинтеграцията в страната на гении и учени, както и обмяната на опит с български откриватели в чужбина в региона на математиката.

Катедрата по математика и физика към фондация " Simons International " ще съфинансира тези действия, като обезпечи средства в размер на 500 000 щатски $ годишно през идващите 5 години.
 Български учени са измежду създателите на водеща конференция за изкуствен интелект
Български учени са измежду създателите на водеща конференция за изкуствен интелект

Исторически триумф за България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР