Държавата ще изкупи оръжейно предприятие Държавата ще изкупи оръжейното предприятие

...
Държавата ще изкупи оръжейно предприятие Държавата ще изкупи оръжейното предприятие
Коментари Харесай

Държавата ще изкупи оръжейното предприятие Дунарит

Държавата ще изкупи оръжейно дружество Държавата ще изкупи оръжейното дружество " Дунарит ", разгласи на специфичен брифинг министърът на стопанската система Емил Караниколов.  Той даде обещание, че ръководеното от него ведомство подсигурява, че ще бъдат непокътнати работните места в предприятието.

Отнеха лиценза за търговия на оръжейния цех " ЕМКО "

Министерството на стопанската система договаря за погасяване на 67 милиона лв. изискуеми заеми на " Дунарит " към КТБ. По гледище на  министър Караниколов се чака шефът на завода да назначи пълномощник на компанията, с цел да спре процедурата по лишаване на лиценза на сдружението.

Ръководството на " Дунарит " подаде оставка, заводът продължава работа

До тази мярка се стигна откакто прокуратурата повдигна обвиняване на управлението на " Дунарит ". Обвиненията против тримата шефове на компанията сътвориха условия за лишаване на лиценза на компанията. Министър Караниколов даде обещание заводът да продължи да работи.
 Емил Караниколов БГНЕС
" Аз съм сигурен, че Министерството на стопанската система като принципал ще подсигурява опазване на сдружението, усъвършенстване на активността му, както и опазване на служащите. Те са към 1300 индивида ", уточни той.

Забраняват приватизацията на акции и дялове на държавни сдружения

Сделката по придобиване на собствеността на компанията от страна страната ще се реализира през държавната консолидационна компания, която ще заплати за заемите на " Дунарит ". На каква цена ще бъдат изкупени активите на сдружението към момента не е ясно. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР