Държавата ще инвестира в ИКТ сектора под най-различни и нови

...
Държавата ще инвестира в ИКТ сектора под най-различни и нови
Коментари Харесай

Държавата ще помага на дигиталните индустрии да привличат кадри

Държавата ще влага в ИКТ бранша под най-различни и нови форми за цифровизация и рационализация. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на полемиката „ Софтуерният бранш – мотор на икономическия напредък ”, с която се означиха 20 години от основаването на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

„ По Плана за възобновяване и резистентност е планувано съществено финансиране за цифровата стопанска система, част от тях са 146 млн. лева за дялови вложения, нещо, което го нямаше през последните години, само че още веднъж ще започва “, съобщи министър Лорер по време на събитието. Той уточни, че за софтуерна рационализация, която касае както хардуерно съоръжение, по този начин и софтуерно застраховане към него, са планувани още към 260 млн. лева

На събитието беше показан разбор за софтуерната промишленост, който сподели, че приходите от продажбите ще доближат над 10 милиарда лева и че това е една от най-експортно насочените промишлености в България.

Над 70 нови компании от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР