Държавата ще финансира обучението на над 46 000 новоприети студенти

...
Държавата ще финансира обучението на над 46 000 новоприети студенти
Коментари Харесай

Държавата ще финансира обучението на над 46 000 студенти

Държавата ще финансира образованието на над 46 000 новоприети студенти през образователната 2023/2024 година. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на новата академична образователна година във Военната академия " Георги Сава Раковски ". Той цитира и данни, които демонстрират, че през предходната година сполучливо дипломираните са близо 49 000 души, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

" Броят на завършващите и на новоприетите студенти демонстрира, че младежите на нашата страна желаят и поставят старания за преодоляване на нови познания и умения. Обща е отговорността да им дадем най-хубавото обучение и да ги мотивираме да останат тук ", сподели министърът.

По думите му най-старото военно учебно заведение (на 111 години) е дало доста за модерната българска страна, пази традициите живи и продължава да ги обогатява с най-високите достижения на актуалния свят.

" Малко хора се замислят, че в основите на някои от най-големите ни победи в историята, стоят знанията, уменията и прогресивното мислене, а ролята на Академията е основна ", сподели министър Галин Цоков в приветствието си към студенти и преподаватели.

Гост на събитието бе и министърът на защитата Тодор Тагарев, а двамата министри участваха и в откриването на нови кабинети във Военната академия. Сред гостите на събитието бяха и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, генерали и офицери, представители на политическото и военно управление на Министерството на защитата, посланици и военни аташета, упълномощени в България, ректори на висши учебни заведения и сътрудници на Академията, и други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР