Държавата ще дава двойно по-голяма помощ – 750 лв., на

...
Държавата ще дава двойно по-голяма помощ – 750 лв., на
Коментари Харесай

Дават 750 лв. помощ на рискови родители

Държавата ще дава двойно по-голяма помощ – 750 лева, на рискови родители, с цел да не изоставят децата си. Парите се отпускат еднократно и са за предварителна защита на изоставянето и реинтеграция на детето в фамилна среда. Това е написано в измененията в Правилника за използване на Закона за протекция на детето, които са качени за публично разискване, оповестява Komentator.

``
реклама

Сега финансовата поддръжка за предварителна защита на изоставянето и реинтеграция се равнява на 5-кратния размер на обезпечения най-малък приход или 375 лева Предлага се той да стане 10-кратен – 750 лева

Социалните служащи към този момент ще подхващат незабавни ограничения за предварителна защита до 24 часа, когато дете е настанено в болница, само че родителите не го търсят. В момента срокът е 7 дни от деня, в който е трябвало да бъде изписано.

Социалните служащи ще вършат проект с съответни ограничения за връщане в домашната среда на всяко настрана дете в риск.

През предходната година от Агенцията за обществено подкрепяне са работили с 2316 дами, които са желали да оставят децата си. От тях 1773 са избавени от занемаряване.

В тези случаи чиновниците от отдел „ протекция на детето “ са насочили майките към предпазени жилища, звена „ Майка и бебе “, дневни центрове и други обществени услуги. Там дамите получават покрив, храна и облекла. Служителите оказват помощ и за място в ясли или детска градина. Социалните търсят и работа на майките. Те са се занимавали с интеграцията на 915 деца, като половината от случаите са сполучливи и те са върнати при родната майка или семейство.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР