Държавата ще даде право на избор на първите хора с

...
Държавата ще даде право на избор на първите хора с
Коментари Харесай

Хората с втора пенсия ще могат да прехвърлят партидите си от частен фонд в държавата

Държавата ще даде право на избор на първите хора с втора пенсия да изберат в последния миг дали да трансферират партидите си от частен фонд в страната. Според закона в този момент това може да стане най-късно до пет години преди пенсионирането. Много от първите, които ще получат втора пенсия през 2021 година обаче, са изпуснали този период.
„ Ако изберат да си запазят парите от универсалния фонд и да ги получават от него, Национален осигурителен институт им понижава пенсията с 20% - това е неправилно и като математика, и като логика”, разяснява за NOVA Владислав Русев, изпълнителен шеф на пенсионно осигурително сдружение.
"Идеята е да бъде разрушен този втори дирек, да се отстранен персоналните спестявания и надлежно всичко да бъде вкарано в страната, с цел да запуши тя едни дупки в пенсионната система за към две години. Това значи да разчитате на българските политици в бъдеще - нещо, което ми се коства изключително нестабилно ", сподели Стоян Панчев от Експертен клуб за стопанска система и политика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР