Държавата се интересува от сделката за ЧЕЗ, без да иска

...
Държавата се интересува от сделката за ЧЕЗ, без да иска
Коментари Харесай

Горанов: Знаем неофициално, че сделката за ЧЕЗ трябва да приключи в 9-месечен срок

Държавата се интересува от договорката за ЧЕЗ, без да желае да се намесва в нея. Сделката е подписана на процедура и оттова нататък развиването ѝ се свежда до заплащане на цена и прекачване на акции. Знаем импровизирано, че е 9-месечен срокът, в който това би трябвало да се свърши . Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов, откакто взе участие в съвещание на Временната парламентарна комисия по случая ЧЕЗ, съобщи организация „ Фокус “.
Актуалната позиция на държавното управление е, че не е оправдано страната да взе участие в тази договорка “, посочи той. „ Отношението на страната към „ Инерком “ е като към всяко българско комерсиално сдружение - би трябвало да съблюдаваме българските закони. Позицията на държавното управление постоянно е била за отбрана на ползите на българските жители “, разяснява министърът. „ В началото имаше извънредно изнервена и припряна реакция от страна на опозицията, която беше частично неразбираема, защото и съпротива, и ръководещи би трябвало доста добре да знаят по какъв начин действат държавните органи, и кой каква функционалност има “, уточни Владислав Горанов.
„ Позицията на страната беше опит оптимално бързо да се отговори на създалото се голямо напрежение с политически внушения, че нещо доста ужасно се случва. Проведохме диалози и към оня стадий бяхме подготвени да отговорим на публичните упования, че страната би трябвало да е на мястото си “, разясни финансовият министър.
„ Днес не сме на друго мнение, че страната би трябвало да е на мястото си, тя има построени органи, които да контролират този бизнес. След доста диалози в границите на държавното управление надви поддържаната постоянно от Министерство на финансите теза, че ролята на страната в стопанската система би трябвало да бъде единствено като регулатор, а не като притежател “, сподели още Владислав Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР