Държавата създава дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска

...
Държавата създава дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска
Коментари Харесай

Петков: Създаваме дружеството за спешна медицинска помощ по въздух

Държавата основава сдружението, което ще може да прави незабавна здравна помощ по въздух. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет.

Припомняме, че през вчерашния ден от Здравното министерство оповестиха социална поръчка за пазаруване на 6 медицински хеликоптера. Закупуването им ще бъде финансирано по Плана за възобновяване и развиване. Първата машина би трябвало да дойде в края на 2023 година Има алтернатива за пазаруване на още два хеликоптера. Така, за общо 8 машини, страната би дала към 162 милиона лв..

„ България най-сетне ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ в 60-те минути след случая или така наречен „ златен час”. Това е една голяма победа за българското държавно управление и българските граждани”, разяснява Петков.

Той заяви още, че предстоящите средства за хотелиерите, приели бежанци от Украйна, ще бъдат изплатени през днешния ден. „ Ще приемем 80 млн. да бъдат платени от европейски средства за украинските бежанци”, уточни министър председателят в оставка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР