Държавата променя данък премия от 2- до 18% в зависимост

...
Държавата променя данък премия от 2- до 18% в зависимост
Коментари Харесай

Словакия готви промени в данъчното облагане на застрахователните премии

Държавата трансформира налог награда от 2- до 18% според от вида лавица

В Словакия се приготвя нова система за индиректно данъчно облагане на застрахователните награди, която ще размени в този момент настоящия налог от 8%. Според новите хрумвания налог награда ще варира от 2- до 18% според от вида лавица, разясняват локалните медии.
Словашкото Министерство на финансите ще показа на държавното управление окончателния законопроект през април, а Народното събрание може да утвърди законопроекта към лятото, което значи, че новата законова норма ще влезе в действие от октомври 2018 год., разясняват наблюдаващи. Към момента върви разискване на текстовете със застрахователите.
Според финансовия министър Петер Казимир новият данък върху застрахователните награди няма да усили цената на застраховките. Словашката застрахователна асоциация (SLASPO) обаче разкритикува нормативната самодейност. Застрахователите се позоваха на слабото застрахователно навлизане. Освен това, съгласно тях, мярката е морално неправилна, тъй като ще засегне хората, които непринудено и рационално се застраховат. Неприятен миг в плана е, че той ще засегне освен общото обезпечаване, само че и животозастраховането. От SLASPO показват, че новият законодателен акт ще задълбочи проблемите в сектора. Все отново сега текат дейни диалози, по време на които може да се избистрят и решат противоречивите моменти.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР