Държавата предприема спешни мерки, за да реши проблема със засиления

...
Държавата предприема спешни мерки, за да реши проблема със засиления
Коментари Харесай

Търгът за ремонт на „Дунав мост“ при Русе стартира през януари

Държавата подхваща незабавни ограничения, с цел да реши казуса със засиления трафик в региона на „ Дунав мост “ при Русе. Заради ограничавания потенциал на граничния пункт, ежедневно се образуват километрични опашки от тежкотоварни камиони, които задръстват и града. Обществената поръчка за дълго чакания ремонт на оборудването ще започва през януари, а в това време тировете ще бъдат спирани навътре в страната.

Това стана ясно след среща на кмета Пенчо Милков с зам.-регионалния министър Николай Шушков, зам.-транспортния министър Николай Найденов и новия ръководител на АПИ Венцислав Ангелов.

През януари месец ще бъде оповестена публичната поръчка за по този начин чакания от всички ни ремонт на оборудването, на самия мост. Може би през лятото този ремонт ще стартира и се надявам след неговото изчерпване трафикът да се облекчи ", разяснява Шушков, представен от Българска национална телевизия.

Припомняме, че някогашният районен министър Гроздан Караджов обещаваше, че ремонтът ще стартира през октомври тази година, а планът трябваше да е подготвен още през май месец. Така ремонтът щеше да е завършил напролет. Все още не е известно какъв брой ще костват ремонтните действия.

Кантарите за премерване на камиони може да останат отвън зоната на граничния пункт. Камионите ще се отбиват още навътре в страната, с цел да не се образуват опашки в Русе. Полицейските екипи ще разширят периметъра поради Коледните празници, като тежкият трафик към този момент се стопира във Велико Търново и Стара Загора. Те ще бъдат спирани и в областите Ловеч, Плевен, Шумен и Хасково.

Министерство на регионалното развитие незабавно ще проектира ремонта и разширението на бул. „ България “ в града. Освен това стартира и построяването на буферен паркинг, за който се приказва от няколко месеца. Той ще може да поеме до 600 тира, като кметът на Русе се надява да бъде построен за по-малко от 6 месеца и да влезе в употреба до 300 дни.

В профила си във Фейсбук той написа, че ще бъде построен и един по-малък паркинг върху общинска земя с отпуснатите 3 млн. лева от последното постоянно държавно управление.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинремонт на дунав мост Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост тежкотоварни транспортни средства опашки буферен паркинг Агенция пътна инфраструктура Министерство на районното развиване и благоустройството Министерство на превоза отклонение на трафик трафик в страната ПоследниНай-четениИнфраструктура 32 Търгът за ремонт на „ Дунав мост “ при Русе започва през януари Бюджет и финанси 132 Трънливият път на унгарския проект за възобновяване Компании 572 Goldman Sachs възнамерява да редуцира 4000 души Наука 1052 Нов спътник в космоса „ трансформира играта “ в разбирането за климата Компании 12637 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Бюджет и финанси 3980 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки ПолитикаОбновена 3881 Политическа партия публично разгласи Николай Денков за своя кандидат-премиер Индустрии 3476 ICT промишлеността може да стане първа по доходи в България до 2026 година Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР