Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества

...
Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества
Коментари Харесай

Караниколов: Не се запасявайте със спирт и маски, ще има достатъчно в аптеките

Държавата подхваща незабавни ограничения да обезпечи по аптеките задоволително количества алкохол, маски и дезинфекционни препарати. Това заяви след изключително съвещание на кабинета икономическият министър Емил Караниколов.

Министърът, както и министър председателят по време на съвещанието, молиха обществеността да не се презапасяват с хранителни запаси като за война.

След съвещанието министърът на стопанската система съобщи, че от държавния запас ще бъде обезпечен алкохол, както и от Фонда за бедствия ще бъдат отпуснати спомагателни средства за потребностите.

Ежедневно се следи цената на консумативите през борсата и не се чака повишаване, увери министърът.

Шефът на ВМА и началник на спешния щаб към ВМА Венцислав Мутафчийски съобщи, че ще се дава по два пъти дневно информация дали има случаи на коронавурус в страната.

Стана още ясно, че Пирогов, Александровска и ВМА са подготвени при положение на взрив на ковид да обособят обособени здания за заболелите.

Образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че се лимитират пътуванията в Италия и Китай. По решение на родители е решено да се анулират визити по стратегия Еразъм в други европейски страни. Ще бъдат засилени ограниченията по хигиена. От идната седмица часовете в градините и учебните заведения ще стартират с къси указани за хигиена. „ Няма суматоха, родители не изтеглят децата си у дома “, увери Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР