Държавата предприема информационна кампания за донорството. Ще направим кампания в

...
Държавата предприема информационна кампания за донорството. Ще направим кампания в
Коментари Харесай

Държавата ще прави кампания в подкрепа на донорството на органи

Държавата подхваща осведомителна акция за донорството. Ще създадем акция в поддръжка на донорството на органи и бързи законодателни промени, които да облекат неговите процедури, споделиха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание. Те участваха в среща на премиера Бойко Борисов с околните на Адриан Петков, който умря, до момента в който чака да му бъде направена белодробна трансплантация в чужбина .

Министър Ананиев добави, че е разпоредил цялостна инспекция по случая за дейностите на звената на Министерството на здравеопазването от 2016 година до момента.
 
 БГНЕС

Братът на Адриан - Алберт Петков , уточни, че е удовлетворен от срещата с Бойко Борисов . Премиерът беше отворен за предложенията, че са нужни законодателни промени за донорството, сподели той.-->

" Стигнахме до извода, че са извънредно нужни промени в болничната система и че би трябвало да се обезпечават повече донори. Аз съм решен да довърша задачата до дъно. Имам доста оферти, които ги споделих. Трябва да е ясно, че хората би трябвало да подаряват ", разяснява Алберт Петков.
 
 БГНЕС

Без да имаме донори няма по какъв начин да спасяваме живота на доста хора, които чакат трансплантация, съобщи още министър Ананиев. Правим всичко допустимо тези трансплантации да се вършат в България, само че е нужна подготовка, която ще продължи две - три години, уточни министър Ананиев. За да станем член на " Евротрансплант " и да употребяваме клиниките в Европа, би трябвало да имаме годишно 70 донора на органи, а те са под 10, обясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР