Държавата получи оценка среден 3 за политиките ѝ към децата.

...
Държавата получи оценка среден 3 за политиките ѝ към децата.
Коментари Харесай

Държавата с оценка среден 3 за децата

Държавата получи оценка междинен 3 за политиките ѝ към децата. За 11-та поредна година Националната мрежа за децата изготвя мониторингов отчет, наименуван „ Бележник: какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата?”.

" За тези 11 години не отлепихме от тройката. Държавната организация за протекция на детето е изпразнена от наличие и има по-скоро символно значение. Идеята на тактиката за детето е да знае страната какви стъпки би трябвало да направи, тъй че едно дете да има всичко належащо. Можем да бъдем с индикатори близки до междинните в Европа, децата може да не живеят в беднотия и да вървят на учебно заведение ", това сподели в " Социална мрежа " по NOVA NEWS Мария Брестничка, шеф " Развитие на мрежата " в Национална мрежа за децата.

Ванина Кирова, главен координатор на отчета, НМД, означи, че съвсем не може да се регистрира прогрес в някоя област.

" Единствено има минимално придвижване в ранното развиване на детето, само че става въпрос за стотни ", акцентира тя.

" За 2021 година по тематиката обучение оценката е 3,65, което влиза в границите на добър, само че е спад от миналата година. България е една от страните, в които имаше най-дълго затваряне на учебните заведения, липсва съгласуваност сред другите министерства ", сподели още Ванина Кирова.

Според нея връзката с институциите също е на оценка междинен 3, а страната би трябвало да прави този мониторингов отчет, не неправителствени организации.

Антонина Кенова от Гражданска самодейност за качествено и новаторско обучение изрази единодушие с изводите на отчета.

" Изводите от отчета са правилни за жалост. Акцент може да се сложи по наболели проблеми като приобщаващото обучение, което не работи. Друг проблем е квалификацията на учителите - образованията се организират поради заеми, а не да се научи нещо това ", сподели още Кенова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР