Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития.

...
Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития.
Коментари Харесай

Премиерът: Аз нямам ментори, така че може би това е проблемът на президента - че и той не ми е ментор

Държавата отпуска 100 млн. лева за ремонт на студентски общежития. Новината разгласи министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско. Снощи министър председателят заяви и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се усилва с 41% и става 120 лева, а оптималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лева На 400 лв. се покачва еднократната премия за отлични достижения.
 
Акад. Денков съобщи още, че страната отделя 12 милиона лв. за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град. " С стратегия " Образование " продължаваме да финансираме студентските практики - нещо, което е извънредно потребно за студентите, тъй като по този начин те срещат директно работодателите ", означи още министър председателят.
 
По мотив случая в София, при който пийнал водач умъртви момче на пешеходна пътека, министър-председателят бе безапелационен, че масираните инспекции по пътищата не престават. Той напомни законодателните промени против нарушителите на пътя. " Трябва да разберем, че това държание убива нашите деца. Ето го директният смисъл на направените промени ", съобщи още акад. Денков.
 
" Аз нямам ментори, тъй че може би това е казусът на президента - че и той не ми е наставник. " Така министър председателят отговори на следващия коментар на президента по негов адрес. Министър-председателят акцентира, че институциите би трябвало да работят съгласно своите пълномощия, заложени в Конституцията и законите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР