Държавата от пое контрола на пристанище Росенец. То е под

...
Държавата от пое контрола на пристанище Росенец. То е под
Коментари Харесай

Държавата днес пое контрола на пристанище Росенец, обяви министърът на транспорта

Държавата от пое контрола на пристанище " Росенец ". То е под оперативния надзор на дружество " Пристанищна инфраструктура ", сподели пред Би Ти Ви министърът на превоза Георги Гвоздейков. Той посочи, че " Лукойл Нефтохим " ще заплаща на страната пристанища такса в размера, който е сега.

Дотук се стигна след решение на Народното събрание преди лятната му почивка. То бе взето с гласовете на двете ръководещи обединения и Движение за права и свободи.

Гвоздейков увери, че страната има потенциал да се оправи с ръководството на терминала и всичко с пристанището ще е наред, като не се чакат изключителни обстановки. Министърът не чака страната да заплаща на компанията неустойки и правосъдни каузи, тъй като това става в границите на европейски правилник - глобите против Русия.

" Цената на горивата няма нищо общо с проблема " Росенец ". Петролът е борсова стока и мненията, че това ще се отрази на цената, са нестойностни. Няма по какъв начин това да повлияе директно върху тях ", сподели Георги Гвоздейков.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР