Държавата от една страна е ИДЕЯ (фикция, обединяваща представа) от

...
Държавата от една страна е ИДЕЯ (фикция, обединяваща представа) от
Коментари Харесай

Петко Симеонов: Докога все ще чакаме и ще се надяваме за всичко на държавата?

Държавата от една страна е ИДЕЯ (фикция, сплотяваща представа) въпреки това е - общественост поела ангажимент пред себе си и Света, за реда, мира и добруването на членовете на общността; тя е територия с граници, климат, релеф, инфраструктура; приела е споделени знаци, знаци, хрумвания, цели, проекти...;има писани и неписани закони и ПРОЦЕДУРИ; тя е резултат на съвкупната интензивност на жители, длъжностни лица, цивилен обединявания, икономически единици, локални управи, институции, централни управляващи, представителни персони.

Решаването на един проблем (например грижа за "хората в потребност ") се взема решение като се съблюдават процедурите и законите. Той не се взема решение от страната като страна.
Отделният жител не може да се обърне по никакъв въпрос към страната като страна. Той може да се обърне към виновната по въпроса институция по указан ред в избраното работно време.

За да напредваме би трябвало да мислим и действаме КОНКРЕТНО, съгласно процедура и закон, а не с вайкане, че ДЪРЖАВАТА я няма. Тя е тук, до вас. До нас!..
Зная, че изисква изпитание. Човек се уморява, постоянно не знае какво и по какъв начин, а пък и няма навиците. Тук е огромния проблем. Разликата ни с развитите страни е в това - там десетилетия наред (а може би - векове) работят съответно, а ние чакаме или се надяваме страната, партията, бея, султана, царя, Тодор Живков, а в този момент Бойко Борисов да решат този или оня въпрос.

Видял съм го с очите си - идваха при президента Желев да им даде жилище; да ги назначи на работа; да им усили заплатата...
Продължава същата история. Бойко Борисов, министър ръководителя, се занимава с етажите на един блок, а строителите на блока щели да търсят президента Радев да реши противоположното.
Загубена работа. Има ПРО-ЦЕ-ДУ-РИ!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР