Държавата обмисля вариант да подпомогне хората, които са настанили украински

...
Държавата обмисля вариант да подпомогне хората, които са настанили украински
Коментари Харесай

Обмислят помощи за хората, настанили в домовете си бежанци от Украйна

Държавата обмисля вид да подкрепи хората, които са настанили украински бежанци в домовете си и свои частни парцели. Това стана ясно по време на парламентарния надзор от думите на министъра на труда и обществената политика Георги Гьоков в отговор на въпрос на депутата Румен Христов.

"Обсъжда се вид на отчитане на настаняване на украински бежанци от български физически лица, предоставящи безплатно домовете си ", уточни Гьоков.

По думите му от началото на войната до 21 март 2022 година в страната ни са влезнали 108 хиляди 662 души. "От тях останали на българска територия са 50 хиляди 768 души. На 23 март са влезнали 3182 души, като от тях останали тук са 1697 индивида ", регистрира още общественият министър.
"По данни на единната система за туристическа информация за интервала 24 февруари - 20 март 2022 година пренощувалите украинци в местата за настаняване са 32 332 души. Относно запитването ви за какво за приютените украински бежанци от частни български физически лица, които употребяват предоставените им домове безплатно не се поставят помощи, ви осведомявам, че все още се разисква въвеждане на система за отчитане на този тип настаняване ", сподели Георги Гьоков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР