Държавата обмисля няколко варианта за преизчисляване на пенсиите. Това информира

...
Държавата обмисля няколко варианта за преизчисляване на пенсиите. Това информира
Коментари Харесай

Няколко варианта за преизчисляване на пенсиите обмисля властта

Държавата обмисля няколко разновидността за преизчисляване на пенсиите. Това осведоми общественият министър Георги Гьоков. Един от разновидностите за актуализирането на пенсиите е през тежестта на година застрахователен стаж или посредством преизчисляване със средноосигурителен приход от по-късна година. Възможно е композиция и от двете, уточни Гьоков по БНР. " Търсим разновидности и би трябвало да сме подготвени с тях до края на април, с цел да може Национален осигурителен институт да реагира ", добави общественият министър.

Окончателните решения са на Народното събрание, уточни Гьоков и посочи, че измененията са планувани да се случат от 1 юли. Гьоков разяснява още, че поради политически решения пенсионната система е изкривена: " Прекомерното повишаване на минималната пенсия, несъобразено с приноса на хората към системата, изкривява системата и хората остават с възприятие на неправда. До 1 юли ще предложим няколко разновидността за пенсиите, с цел да намерим обективен метод за увеличение на пенсията с отчитане на приноса на всеки един... Осигуряването на обществени проблеми през осигурителната система не е добре. Пенсиите би трябвало да бъдат разграничени от всички добавки и подкрепяне ".

По тематиката за минималната работна заплата министърът съобщи, че тя би трябвало да съществува и да се усилва: " През годините не успяхме да убедим обществените сътрудници, че тази заплата се дефинира на някакви правила. Не успяхме, тъй като няма построен автоматизиран режим - заплатата да зависи от други условия, които се случват в страната, да вземем за пример да е обвързана със междинната работна заплата. Когато се появи подобен режим на установяване на МРЗ един път в годината, тогава всичко ще стане ясно и на обществените сътрудник. А те не са толкоз срещу увеличението на МРЗ, а по-скоро от това, че няма предвидимост ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР