Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на природен газ,

...
Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на природен газ,
Коментари Харесай

Без газ помощи за бизнеса

Държавата няма да поддържа бизнеса за цената на природен газ, тъй като у нас неговата цена е по-ниска, в сравнение с в останалите европейски страни.

Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов по бТВ, откакто кабинетът „Петков“ заблуди бизнеса, че ще има обезщетения.

От ГЕРБ позволиха, че парите за обезщетенията са изядени поради изпразнения зърнен запас от служебните кабинети на Румен Радев.

Припомняме, че предходната седмица кабинетът гласоподава 1.1 милиарда лв. за закупуване на зърно по пазарни цени поради рецесията.

Според Николов обаче, бизнесът нямал потребност от обезщетенията за газ, тъй като цените му са по-ниски от европейските.

Само че в петък Булгаргаз уточни, че от май цената на синьото гориво ще се вдигне с най-малко 38%.

Николов не загатна нищо за прогнозата на Булгаргаз.

На въпрос какъв брой България може да издържи, в случай че спрат доставките на природен газ от Русия, Николов напомни, че потреблението на природен газ у нас не е толкоз висока и производството на електрическа енергия не зависи от газа.

По отношение на природния газ министърът на енергетиката сподели, че поддържаме положителни връзки с Азербайджан, приказваме с всички вероятни сътрудници за доставката на полутечен природен газ, за задачата има и задоволително свободни потенциали на терминалите за ВПГ в Гърция и Турция.

Министър Николов съобщи, че договаряния с Газпром за нов контракт ще стартират през втората половина на тази година, само че това може да стане единствено в случай че няма война.

Не чакам да се трансформират сметките за ток за битовите консуматори, когато падне мораториумът върху цените. По-скоро цената на тока няма да скочи след рухването на мораториума, сподели Николов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР