Държавата не трябва да се блокира, но социалният живот трябва

...
Държавата не трябва да се блокира, но социалният живот трябва
Коментари Харесай

Да не се блокира държавата, но да се промени социалният живот, съветва Ангел Кунчев

" Държавата не би трябвало да се блокира, само че общественият живот би трябвало радикално да се промени. Той не може да бъде непокътнат в същия тип ".

Това съобщи на брифинг основният държавен хигиеничен контрольор Ангел Кунчев, представен от Нова телевизия.

" Нашето обръщение е напълно ясно: Намалете оптимално контактите - и фамилните, и професионалните ", акцентира той.

" Давам ви за образец какво държание не би трябвало да имаме с македонския случай, който е извънредно характерен. Те си внесоха болестта с помощта на това, че макар строгите рекомендации да не се пътува, шефката на кожната им клиника отиде в Италия да кара ски. Върна се с вируса и незабавно по-късно провежда конференция с над 250 души и направи контакт с голям брой хора " , уточни Кунчев.
 Лекари от столична болница плашат с оставка, тъй като нямат защитно облекло
Лекари от столична болница плашат с оставка, тъй като нямат защитно облекло

Медиците показват, че посрещат хора, които може да са заболели от ковид

По думите му досега са изследвани над 300 контактни души за ковид у нас. Това са хора, с които инфектираните работят, както и фамилни контакти и инцидентни хора, за които са получили информация.

" Ще продължим да изследваме лица, които имат признаци на болестта ", означи Кунчев.

" Пак подсещам, че огромната част от хората, които биха могли да бъдат наранени, няма да имат потребност от болнично лекуване. Те ще си останат у дома при ограниченията, които сме предписали. От лекуване ще имат потребност възрастните хора и тези с продължаващи болести. Смъртността при деца до 10 година е нула. В Китай от 70 000 засегнали лица, броят на децата няма и 100 ", изясни Кунчев.
 Борисов подреди: Всички институции ще работят с маски, хората през метър и половина
Борисов подреди: Всички институции ще работят с маски, хората през метър и половина

Очакваме два ТИР-а с спомагателни маски и защитни дрехи от Турция

Председателят на Националния действен спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, всички изследвани проби за ковид досега са негативни.

" 64 проби са негативни за ковид, създават се още 56, които ще станат подготвени по-късно. От Стара Загора към момента нямаме информация за заложени и направени проби ", сподели още Мутафчийски.

По думите му от Варна 24 са заложени пробите от района, само че не са подготвени към момента. " Въпросните 8 проби, към този момент сте осведомени от тази заран, са негативни ", сподели още Мутафчийски.
 Отрицателни са 8-те съмнителни проби, изследвани наново за ковид
Отрицателни са 8-те съмнителни проби, изследвани наново за ковид

Това оповестиха от ВМА

Той заключи, че общият брой на записаните случаи към 15 ч. за света са 116 000 души. И добави: " 89 са записаните заболели в Гърция. В Албания има 10 случая, в Северна Македония -7. В Румъния са 17 ".

" Около 80% от случаите на инфектирани с ковид минават леко, без изявена клинична картина. 20% от случаите протичат тежко. Засега смъртността остава 3.2%. Най-застрашени са хората над 60 години. В Италия няма умрял под тази възраст ", разясни още той.

На въпрос дали всички лечебни заведения в София имат ресурси от защитни медицински средства, Мутафчийски отговори, че шефът на РЗИ е раздал защитни средства на 4-те лечебни заведения, които одобряват хора с ковид.
 Румен Радев прикани да не се поддаваме на суматоха и боязън от ковид
Румен Радев прикани да не се поддаваме на суматоха и боязън от ковид

Той настоя и да не се позволява парализа на стопанската система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР