Държавата не може да живее без комплекса Марица-изток, защото няма

...
Държавата не може да живее без комплекса Марица-изток, защото няма
Коментари Харесай

Деян Дяков, КНСБ: Не можем без Марица-изток, държавата не е готова за реформа

Държавата не може да живее без комплекса " Марица-изток ", тъй като няма да има електричество, заяви пред БНР Деян Дяков, ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ".
Към този миг страната не е подготвена за промяна, счита той.

Дяков разясни, че " до момента в който настъпи момента за тоталното затваряне на " Марица-изток ", следва да бъдат изградени нови предприятия и нови базови мощности и професионално подготвените фрагменти да се реалокират в нови предприятия в района.

" Държавата би трябвало да стартира да работи за построяването на нови базови мощности. Това е единственото избавление и единственият метод в миналото да се осмелят да лимитират работата на комплекс " Марица-изток " - уточни той.

Дяков изрази вяра депутатите да гласоподават " за " и максимално бързо да стартира предоговарянето на изискванията за въглищните централи.

" В рамките на 2 години все още имаме време да предоговорим въпросните 40%, които Политическа партия заложиха, и да бъдат отстранени от Плана за възобновяване, тъй като са вредни за страната и за нацията ни ", разяснява синдикалистът.

Дяков уточни още, че са се почувствали " извънредно подценени и афектирани " от това, че при залагането на тези стойности в ПВУ не са се допитали до обществените сътрудници и не са били направени социално-икономически изследвания по какъв начин това ще се отрази на общините и района.

Той посочи, че от юни предходната година сигнализират всеки месец за " тези пагубни 40% ", а днешната им акция е третата подред.

Следващите заплащания по ПВУ ще бъдат спрени не поради отварянето на проекта, 13 проектозакона има да се одобряват от Народно събрание и още 53 условия от Европейска комисия, разясни Деян Дяков.

" Не е в нас виновността, в случай че няма второ заплащане ", безапелационен е той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР