Държавата не е пред фалит. България има стабилни публични финанси,

...
Държавата не е пред фалит. България има стабилни публични финанси,
Коментари Харесай

България има стабилни финанси и вторият най-нисък дълг към БВП, увери Пеканов

„ Държавата не е пред банкрут. България има постоянни обществени финанси, тя има втория най-нисък дълг към Брутният вътрешен продукт. Страната има буфери, насъбрани от години. Политика по приходите може да има тогава, когато е таргетирана към най-уязвимите групи и на тези компании, които имат потребност ”. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов пред

Според него няма интервенция в изборите, а има единствено мнения за обособени проблеми. „ Служебният кабинет не може да остави некоментирано нещо, където има проблем ”, съобщи Пеканов.

„ Защо пък аз ”. Така Пеканов отговори на въпрос на водещата Лора Крумова дали би се съгласил да бъде министър от постоянен кабинет. „ В момента съм длъжностен министър и не желая по никакъв метод да дискутираме тази работа ”, съобщи той и сподели, че в този кабинет има и други положителни министри - като районния Иван Шишков.

Приоритетите на постоянния кабинет, съгласно него, са: „ политики по приходите, обществена отбрана, само че и устойчиви обществени финанси ".

За Пеканов правосъдната промяна не е нещо нереално, изискванията й са написани в Плана за възобновяване и резистентност. " Благодарение на правосъдния министър Крум Зарков те са готови ”, съобщи вицепремиерът от служебния кабинет „ Донев-2 ”.

„ Още 2021 година в Плана за възобновяване и устойчивост имаше упования да се заложат въпроси за правосъдната промяна. Имаше метод по какъв начин това да се случи ”, разясни Пеканов и добави, че изпълняваме техническите критерии (за Шенген) от години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР