Държавата наложи запор върху търговската марка на Съюза на демократичните

...
Държавата наложи запор върху търговската марка на Съюза на демократичните
Коментари Харесай

Запорираха марката СДС, от партията: Добре дошло е да се продават вафли

Държавата наложи запор върху комерсиалната марка на Съюза на демократичните сили поради просрочени финансови отговорности на партията. Така политическата мощ изгуби правата върху някои от емблематичните си знаци, с които се свързват славните й времена през 90-те години.

"Това е един най-обикновен спор сред търговци ", съобщи юрист Диньо Бозаджиев пред NOVA.

Лукарски остава водач на Съюз на демократичните сили, има нов проект

Москов: Продължаваме да настъпваме мотиката

Преди 4 години той е нает от партията да води над 30 нейни каузи в съда - от искове към Централната изборна комисия до обжалвания на неплатени сметки към Топлофикация.

"Това беше напълно случаен ангажимент в границите на 5-6 месеца. От Съюз на демократичните сили не ми заплатиха хонорарите ",

добавя юристът.

Според запорното известие, представено в уеб страницата "Медиапуул ", партията дължи на юриста 4200 лева по тази причина, че е водил тези нейни каузи през 2013 година.

Бозаджиев твърди, че е получил доста дребна част от сумата, а поради забавянията и правосъдните процедури тя се е утроила.

Така се стигнало до изпълняването на негов иск за запориране на комерсиалната марка "СДС ". Това значи, че партията губи правата си върху класове и услуги, в това число 11 изображения - логата на партията с трите й букви и известното лъвче. Заповедта през вчерашния ден е била изпратена в централата на партията.

Адвокатът твърди, че представляващите партията през годините не плащали дълга към него под разнообразни предтексти - че не е парламентарно показана, че няма средства и така нататък

„ В момента те не могат по никакъв метод нито да продават, нито да трансферират, нито да лицензират на трето лице тези изображения.

Когато съдия-изпълнителят го остойности и го пусне за продажба, те просто ще изгубят този символ”, описа още юристът.

От синята партия обаче дават отговор, че по закон не могат да правят комерсиална активност и даже не са знаели, че комерсиалната марка е записана на името на партията.

"Дори да приемем, че има комерсиална марка, ние няма какво да вършим с нея ", твърди основния секретар на Съюз на демократичните сили Филип Кирев.

През 2013 същият политически деятел подписва контракта с юриста, тогава като финансов шеф на партията.

Главният секретар на Съюз на демократичните сили не го интересува, че някой може да постави върху вафли изпълнените с история знаци на партията,

регистрира юрист Бозаджиев.

Така той отговори на думите на Кирев, че в случай че юристът реши да "продава вафли с името на партията - добре пристигнало, ще е реклама ".

Партията наема Бозаджиев след парламентарните избори през 2013г., когато не съумява да влезе в Народното събрание. В идващото Народно заседание обичайна десница имаше свои представители посредством обединението Реформаторски блок. Лидерът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски за 2 години беше стопански министър в границите на ръководеща коалиция сред Република България и ГЕРБ.

На последните парламентарни избори в края на март т.г. Република България, със Съюз на демократичните сили вътре, не съумя да прескочи 4-процентовата преграда. Впоследствие страната лиши на партията правата върху емблематичната й централа на ул. "Раковски " 134 в София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР