Държавата може да загуби пари за 6 детски болници, 15

...
Държавата може да загуби пари за 6 детски болници, 15
Коментари Харесай

Кирил Петков с коментар за връщането на частната лаборатория на Капитан Андреево

Държавата може да загуби пари за 6 детски лечебни заведения, 15 регионални, 52 нуклеарно магнитни скенера или 6 хиляди бебешки кувьози, разяснява министър председателят в оставка

Два образеца за какво би трябвало да продължи промяната в Съдебната система даде на брифинг след съвещанието на Министерски съвет министър председателят в оставка Кирил Петков - за лабораторията на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и за "Брикел ", съобщи

Петков разяснява решението на Върховен административен съд за "Капитан Андреево ": "Докато този вид решения съществуват, аз се опасявам, че не сме свършили смяната, само че това да се случи, би трябвало да имаме свободно болшинство за тази правосъдна промяна ", сподели министър председателят.

"Това, че частната лаборатория на "Капитан Андреево " ще бъде евентуално върната от втората инстанция значи, че най-вероятно страната има огромен риск да се лиши от 50 млн. лв. доход на година ", уточни Петков.

По думите му това са 6 детски лечебни заведения, 15 регионални, 52 нуклеарно магнитни скенера или 6 хиляди бебешки кувьози. "Сега вместо страната да може да купува тези неща, в случай че остане това решение на Върховен административен съд, те ще отидат в облагата на една частна компания на границата ", сподели Кирил Петков.

Той е подал искане към ДАНС да се откри дали Христо Ковачки е притежател на "Брикел " или има надзор върху това сдружение.

"Тези правила, които бяха открити - на серен диоксид над 15 пъти и на фини прахови частици – над 30 пъти – бяха невероятни, че такова дружество може да съществува в Европейски Съюз ", уточни Петков. Той изясни, че при престоя на екипа му над 2 часа е имало хора, които не са се чувствали добре.

51 наказателни постановления са издадени на предприятието, доста от тях са били прекъснати от съда в Гълъбово, а институциите не са ги обжалвали, добави Петков и акцентира, че това е още един образец за какво би трябвало да продължи промяната на Съдебната система.

Петков заяви още, че общините ще могат да разполагат с парите по техните планове, както и че е взето решение за незабавната здравна помощ по въздуха. Така на процедура за набирането на 6 хеликоптера към този момент има социална поръчка и в скоро време те ще могат да се отзовават в най-необходимото време, познато още като "златния час " след случай.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР