Държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните.

...
Държавата може да си позволи да плаща водата на най-бедните.
Коментари Харесай

Борисов: Държавата може да плаща водата на най-бедните

Държавата може да си разреши да заплаща водата на най-бедните. Това заяви министър председателят Бойко Борисов в предаването на " Дарик " " Годината ". Той е извикал на заседание министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, както и здравния министър Кирил Ананиев. ГЕРБ няма представител в КЕВР, с цел да няма спекулации по повишаването на водата, само че не може да се полива с питейна вода, разяснява Борисов във връзка вчерашния митинг против повишаването на водата в 14 града. " Точно по тази причина Нанков е при мен ", сподели още Борисов.

Министър Нанков към този момент заяви, че в тактиката за финансиране на ВиК-отрасъла е препоръчано въвеждането на водни обществени помощи за най-уязвимите, най-бедните жители. Те ще бъдат поети за сметка на приходите на ВиК операторите от всички останали. Според Нанков това е взаимен метод.

В петък заместник-министър на труда и обществената политика Росица Димитрова изясни, че тази концепция не е нова и се е дискутирала още през лятото.

Тя изясни, че Световната банка предлага изплащането на суми за бедните, след скока в цената на водата, само че към момента няма механизъм за това. " Припознаването на помощите за прилагане на вода към уязвимите групи със целевата енергийна помощ, която все още е регламентирана по време на отоплителния сезон, няма по какъв начин да се случи, т.е. моделът, който е за целевото енергийно подкрепяне да се придвижи непосредствено ", сподели още Димитрова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР