Държавата може да се намеси категорично и да помогне. Общественият

...
Държавата може да се намеси категорично и да помогне. Общественият
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Без обществен транспорт много трудно ще функционира всеки един град, а икономиката въобще

Държавата може да се намеси изрично и да помогне. Общественият превоз е обществена услуга. Без публичен превоз доста мъчно ще действа всеки един град, а и стопанската система изобщо. Това сподели за БНР Карлос Контрера, ръководител на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

" Бяха обявени тематики, по които ще се работи, само че ние се нуждаем от бързи и ефикасни решения, които да се случват в този момент, не след месец, два или три. Когато се видя, че нещата отиват към митинги, внезапно станаха диалогични. Което е добър сигнал, на нямаме време за работни групи. Не бих го нарекъл градивен разговор. Тепърва стартира, откакто станахме очевидци към 10 май на отношението, което прояви централната власт към транспортния отрасъл ", разяснява Карлос Контрера.

Според него според европейски правилник превозът на Столичната община до края на годината би трябвало да се дофинансира със 144 милиона лв., с цел да се покрият загубите на транспортните оператори и общинските сдружения вследствие на гърмежа на цените на енергоносителите и за компенсиране на към момента усещащите се резултати от пандемията.

Поради неналичието на финансиране може да се наложи редукция – по-големи шпации за придвижване, предизвести ръководителят на транспортната комисия.

" Аз съм безапелационен съперник на съкращенията. Системата има нужда от професионални фрагменти. Те не се основават елементарно, задържат се мъчно и в един миг може да стигнем до обстановка даже да се намерят пари, да няма кой да вози ", добави още Карлос Контрера.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР