Държавата мисли схема с ваучери за саниранеМинистерството на регионалното развитие

...
Държавата мисли схема с ваучери за саниранеМинистерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

Вечерни новини: Държавата мисли схема с ваучери за саниране; Lufthansa Technik създаде нова българска компания

Държавата мисли скица с ваучери за саниране
Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) обмисля да подкрепи енергийно бедните в страната с ваучери за саниране. Това стана ясно от изявление на зам.-регионалния министър Ангелина Бонева по време на събитие, проведено от Енефект. Идеята на Министерство на регионалното развитие е с ваучерите да се подсигури 20-процентовото самоучастие на хора в етажните собствености, които желаят да обновят постройката си, само че нямат опция да отделят този запас.
Lufthansa Technik сътвори нова българска софтуерна компания
Lufthansa Technik и българската IT компания CleverPine сътвориха взаимното дружество ViTech, което ще основава програмен продукт за потребностите на бизнес сегментите на немската компания за доставка на механически услуги за самолети. Двете компании, които имат новата компания в съответствие 75 към 25%, дават обещание тя да " преобрази авиационната промишленост ".
Регионалният министър приказва за „ структурни промени “ в АПИ
Агенция „ Пътна инфраструктура “ има потребност от структурни промени, защото е най-големият възложител в страната и годишно влага сред 2.5 и 2.7 милиарда лева, само че не се оправя оптимално добре. Това разяснява районният министър Андрей Цеков в изявление за Българска национална телевизия. Доколко работи дейно Агенцията, мерилото е положението на пътищата, километражът нови пътища, които вкарваме годишно в употреба. Очевидно е, че не се оправя оптимално. “
Подкаст | Всеки земеделец може да получи до 500 хиляди лева за нововъведения в стопанството си
В следващ епизод на тематичния подкаст на Economic.bg, в който описваме за опциите за финансиране с европейски стратегии, беседваме с прокуриста и притежател на консултантската компания „ ЕкоГлоуб “ адв. Биляна Тончева. Експертът коментира детайлно какви са опциите пред българския бизнес – дребен и огромен – които разкриват европейските стратегии.
Правителството продължава с „ противоконституционната “ мярка за „ битка “ с цените
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) видя противозаконни дейности и нарушение на конкуренцията в новата самодейност на Министерство на стопанската система за битка с високите цени на храните – кампанията „ Достъпно за Вас “. Регулаторът показва в особено мнение, че " включването в самодейността на търговци на дребно на хранителни артикули ще докара до ограничение на ценовата конкуренция сред тези търговци ".
Зимните курорти пускат лифтовете за 8 декември, само че са обезпокоени за сезона
Българските зимни курорти Боровец и Банско оповестиха, че ще пуснат кабинковите си лифтове към студентския празник. Традиционно Банско прави това за уикенда към 8 декември, само че тази година той ще е отворен даже още по-рано – ще работи в дните 2,3,8,9 и 10, оповестяват от компанията концесионер „ Юлен “ АД.
Експерти ще обсъдят накъде поема пазарът на недвижимите парцели в България
Въпросите, свързани с жилищния пазар в България, са доста и в разнообразни направления. От това накъде ще поемат цените на жилищата през въздействието на геополитическите проблеми до демографската рецесия и нейното отражение върху бранша. Тези тематики ще бъдат наранени в деветата Национална конференция „ Inspire to higher ” под надпис „ Новият проект за деяние на пазара на недвижими парцели “, проведена от Национално съдружие Недвижими парцели (НСНИ), на която Economic.bg е медиен сътрудник.
Европейски Съюз се доближава към цялостната енергийна самостоятелност от Русия
Европейският съюз е напът да постави завършек на зависимостта си от съветските изкопаеми горива още през това десетилетие, излиза наяве от доклад на Европейската комисия, оповестен през днешния ден. Европейските страни се насочват към втората си зима със мощно лимитирано ползване на съветски газ, защото Москва понижи до най-малко доставките предходната година след нахлуването си в Украйна, причинявайки енергийна рецесия с рекордно високи цени на газа в Европа.
Как работят мозъкът и съзнанието ни? VR може да ни помогне да разберем
Изкуственият разсъдък (AI) и виртуалната действителност са в симбиоза. AI усъвършенства потапянето във виртуалната действителност, като дава опция за по-реалистични симулации и персонализирани прекарвания, до момента в който виртуалната действителност дава неповторима платформа за образование и рационализиране на логаритмите на AI посредством симулации и събиране на данни от действителния свят. Това заяви Валентинов Мегале, шеф на XRSI Europe и основен изпълнителен шеф и съосновател на Softcare Studios, в особено изявление за Economic.bg.
Total ще достави газа при започване на 2024 година по договорката с „ Боташ “
TotalEnergies Gas and Power Ltd. е определена да достави нужния полутечен природен газ на България при започване на 2024 година Френската компания е класирана преди всичко в търга на „ Булгаргаз “, в който са взели участие общо 9 доставчика, излиза наяве от известие на компанията. Става въпрос за месеците януари и февруари, през които по контракта за метафоричен потенциал с турската държавна компания „ Боташ “ ще бъдат доставени по 1 млн. MWh/месец. Количествата ще бъдат регазифицирани на терминалите в Турция и доставени до България.
Колкото по-дълго мисли Израел, толкоз повече време има Вашингтон да успокои гнева му
„ Щом го разбиете, ще стане ваше владеене “, предизвести военачалник Колин Пауъл някогашният президентът на Съединените щати Джордж У. Буш, до момента в който той обмисляше нахлуването в Ирак след 11 септември. И до момента в който проектът за инвазия се изготвяше, министърът на защитата на Съединени американски щати Доналд Ръмсфелд блокира всяко съществено следвоенно обмисляне за това по какъв начин ще се ръководи Ирак, откакто владетелят на страната Саддам Хюсеин си отиде. Според него, откакто „ потрес и смут “ разбие Ирак, други ще могат да съберат частите, написа в собствен разбор Politico.
Revolut към този момент разрешава търговия с европейски акции
Клиентите на Revolut в Европейското икономическо пространство – включително тези в България – към този момент могат да търгуват с акции на над 70 европейски обществени компании. Новината идва на фона на стартирането на усъвършенствания дизайн на финтех приложението – Revolut 10, отразяващ разширението на продуктите и услугите на платформата.
Хакери източват банкови карти през Booking.com
Британските издания The Guardian и Observer оповестяват за измамници, които източват банкови карти посредством известния уебсайт за резервации Booking.com. Медиите предизвестяват за „ изключително рискови случаи “, при които подправените имейли идват от системата на известния уебсайт за резервации, а не са имитиращи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР