Държавата, институциите, политиците са в огромен дълг пред селата. Държавната

...
Държавата, институциите, политиците са в огромен дълг пред селата. Държавната
Коментари Харесай

Йотова: Държавата е в огромен дълг пред българските села


" Държавата, институциите, политиците са в голям дълг пред селата. Държавната помощ за дребните общини, за селата, би трябвало да бъде национална политика и тогава ще се върнат младежите. " Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която дружно с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и кмета на село Делчево Иван Панайотов заряза лозето в местността Баира.

Вицепрезидентът цитира мрачна статистика, съгласно която хората в българските села са най-застрашени от беднотия и обществено изключване в целия Европейски съюз. Илияна Йотова означи, че е извънредно значимо каква позиция ще отстоява България през тази година, когато се разисква бюджета на Европейски Съюз след 2020 година " За нас е жизненоважно да се резервира сегашната философия за приемане на финансиране от европейските фондове. Планът " Юнкер " е за богатите страни ", акцентира вицепрезидентът.

" През тези месеци, когато доста погледи са вперени в България, би трябвало да покажем, че сме европейската страна с най-богатата история и просвета. Това през днешния ден се вижда в китното българско селце Делчево " – с тези думи Илияна Йотова се обърна към събралите се хора на обичайния празник на виното, на който участваха евродепутати, народни представители, общински съветници и посетители от прилежаща Гърция.

" Нека обещаем всички ние, които представляваме българските институции, че ще се грижим за българското село, с цел да живеят хората тук добре и да го пазят, да предават хубавите ни обичаи на поколенията. За да пребъде България ", съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова връчи премиите на спечелилите в обичайния интернационален конкурс за винопроизводители и се включи в извилото се хоро на площада в селото. Специална премия поради годишното присъединяване във фестивала получи ръководителят на бабугерската група от село Мосомище Димитър Карадимов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР