Държавата има механизми за контрол над цената на тока. Това

...
Държавата има механизми за контрол над цената на тока. Това
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Държавата има механизми за контрол над цената на тока

Държавата има механизми за надзор над цената на тока. Това разяснява в студиото на „ Здравей, България " министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков. Според него един от вероятните разновидности е даже мораториум върху цените.

„ Всички, които дават отговор на изискванията за енергийно подкрепяне, ще го получат. По време на служебното държавно управление се усили кръгът на хората, които получават обществено подкрепяне в частта енергийни помощи. Става въпрос за над 290 000 души. Досега не сме имали подобен брой в новата ни история. Добре е, че от една страна страната може да си разреши да подкрепи. От друга страна, това значи, че има доста небогати българи, които не могат да си разрешат да се отопляват ", разясни той.

Гьоков разяснява и тематиката със зеления документ.

„ Не може зеленият документ да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за документа, тъй като не схващат защо става на въпрос. Те го свързват директно с имунизирането. Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела ". Това съобщи в студиото на „ Здравей, България " министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.

„ Някои неща би трябвало да се изяснят. Например по какъв начин се съвместява зеленият документ с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим последваща вълна на ковид. За бизнеса е доста по-опасно ново затваряне. Трябва да се направи имунизационна акция. Българинът би трябвало да бъде убеждаван, а не насилван ", разясни Гьоков.

По думите му от идната образователна година е допустимо законодателно да бъде решен казусът с безплатните детски градини и ясли.

Новият обществен министър направи коментар и по отношение на проблемите в обществените домове.

„ Закриването на домове за остарели хора не би трябвало да става с лека ръка, тъй като у нас нямаме толкоз доста такива, а популацията ни е застаряващо. Трябва да има повече надзор, с цел да няма злоупотреби ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР