Държавата е предприела всички необходими действия, за да се повиши

...
Държавата е предприела всички необходими действия, за да се повиши
Коментари Харесай

Повишават сигурността в оръжейните заводи

" Държавата е подхванала всички нужни дейности, с цел да се увеличи сигурността на производството и на хората в оръжейните фабрики. Към момента всички ограничения за сигурност на базите са подхванати има и спомагателни равнища на сигурност, които са имплементирани за всеки един от обектите, освен в държавните, само че и в частните предприятия от българската военна промишленост ". Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов по време на визитата си във ВМЗ – Сопот. По думите му спомагателни ограничения са подхванати още през вчерашния ден.

Богданов разясни, че всички хранилища са тествани и са подхванати дейности за защитата им.

„ Всички институции работим в цялостен синхрон. Това е основна промишленост за България ”, добави икономическият министър.

По думите му,в бранша са заети към 70 хиляди души, а предприятията работят на оптимални потенциали.

„ Правим всичко допустимо да се актуализират ограниченията за защита, с цел да подсигурим фирмите да продължат да работят умерено. Идеята е да понижим риска от вероятни произшествия “, сподели още той.

Министър Богданов посети и производственатабазана “Арсенал ”Казанлък, съпроводен отгл. комисар Атанас Илков -директор “Национална полиция ”, Емил Ангелов, шеф бранш Контрол по общоопасните средства,представители на Министерство на защитата, както и заместник-председателят на ДАНС Станислав Станчев.

Посещението е по отношение на предоставените от премиера акад. Николай Денков инспекции и предприемане на превантивни дейности за сигурността на държавните и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР