Държавата е основният помощник на всичко и културата не са

...
Държавата е основният помощник на всичко и културата не са
Коментари Харесай

Рашидов: Свободните творци не са маргинали, културата не е само театри

Държавата е главният асистент на всичко и културата не са единствено театрите. Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов.
По думите му всички създатели също са в тежко злополучие като всички останали хора у нас. Вежди Рашидов изясни, че свободните създатели не са маргинали и даде образци за художници от предишното, които не са били на държавна работа. Рашидов сподели, че тези хора са в злополучие, тъй като пазарът на изкуството е затворен. 
Ние сме в една биологична война и насреща го няма врага. Брат брата убива, сподели Рашидов. Всички сме закъсали, всички сме в тежка обстановка. Най-силно е изкуството тъкмо по време на прелом, на борби, на чума, обясни Рашидов и напомни картините на Леонардо, Пикасо, Владимир Димитров - Майстора.
Вежди Рашидов е уверен, че създателите ще излязат по-силни от тази рецесия. Всеки ден порастват бройките, ние това не го ли виждаме, попита риторично Рашидов. Той е безапелационен, че и свободните актьори би трябвало да бъдат подкрепени. Аз не мога да ви кажа това по какъв начин ще стане - финансовият министър и министър председателят ще седнат и ще решат по какъв начин да оказват помощ, съобщи Вежди Рашидов.
Корнелия Нинова нищо не прави и се забавлява, и е решила в този момент да попита премиера? Ами да го попита в едно кафе! От ковид, в случай че се спасим, ще съм признателен, само че от Корнелия вируса - не знам по какъв начин ще са спасим. Не е за парламент, за окопи е, съобщи Рашидов във връзка настояването на Българска социалистическа партия за чуване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание.
За пет лв. и пет милиона - жестът е еднакъв, смята Рашидов във връзка дарението, което направи, националният представител Делян Пеевски.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР