Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура

...
Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура
Коментари Харесай

Иван Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за Каравелово

Държавата е осигурила 20 млн. лв. за напълно нова инфраструктура на Каравелово. Кметът на Община Карлово напълно е собственик на територията, там няма и милиметър страната земя, по този начин нещата напълно са в неговите ръце.

Това съобщи в студиото на “Денят стартира с Георги Любенов ” по Българска национална телевизия служебният районен министър Иван Шишков в отговор на въпрос за оповестеното отчасти бедствено състояние в региона.

“В едната част е почнало строителство, а и сезонът е несъответствуващ за такова строителство. Да се прави строителство за акция и след една година да е разрушено и още веднъж ремонтирано няма смисъл ”, добави той.

Министър Шишков съобщи, че неговият доклад за последните 7 месеца “не е бил подчертан върху това какво е било установено, докладът е върху това какво е направено ”.

“Проблемите, които продължаваме да установяваме, това е така наречен предоставено от страната строителство, което се е трансформирало в нелегално поради метода, по който е възлагано от самата страна ”, означи той.

 

Готов е планът за подсилване на свлачището на автомагистрала " Струма ", сподели още служебният министър на районното развиване и благоустройството.

По думите на Шишков в сектора с готовите тунели на автомагистрала " Струма " до три-четири месеца ще бъде пуснато придвижването в едната лента, а след още три-четири месеца – в другата. Строителството беше спряно през 2020 година поради свлачище, напомни той.

В служебното държавно управление одобрихме доста подробни устройствени проекти, тъй като без тях страната не може да строи, добави министър Шишков.

Той акцентира, че се работи интензивно по одобрение на подробни устройствени проекти на секторите, за които са нужни. В отговор на въпрос, обвързван с автомагистрала " Хемус " министър Шишков обясни, че четвърти и пети лот са блокирани от нежеланието на тези, „ които позволиха противозаконното строителство “.

Все още няма дефинитивни резултати от инспекцията, осъществена на столичната улица " Граф Игнатиев ". По думите му към този момент е открит фалшив ремонт на кръстовището на улиците " Граф Игнатиев " и " Цар Шишман ".

Правим всичко допустимо, с цел да помогнем да се реши казусът с пренареждането на жълтите павета в София, сподели още той и уточни, че има проблем, който евентуално е обвързван с плана и с метода на строителство.

,,Пясъкът под паветата би трябвало да е по-различен, а има и глина – материал, който не е подобаващ. С шест месеца е продължен срокът за заплащането на ремонта ", добави министър Шишков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР