Държавата e ощетена с милиони от незаконно депо за отпадъци

...
Държавата e ощетена с милиони от незаконно депо за отпадъци
Коментари Харесай

Опасност от екокатастрофа заради изхвърляне на отпадъци край река Чая

Държавата e ощетена с милиони от нелегално хранилище за боклуци в землището на село Ягодово край Пловдив. Проверка на специалисти от регионалната администрация в Пловдив посочила, че депото действа от няколко години.
Замърсителят на река Чая към момента е незнаен От Областна администрация – Пловдив обявиха, че на към 500 м от реката са разкрили и второ бунище
Полиция и прокуратура търсят кой е отговорен за нерегламентираното изхвърляне на боклуци и замърсяване на околната среда.

Снимка: btvnovinite.bg

Тонове строителни и битови боклуци се изхвърлят през последните четири години на към 500 метра от последните къщи на село Ягодово. Проверка на регионалната администрация след получен сигнал посочила, че мястото действа като нелегално хранилище, което приема строителни боклуци на цени в пъти по-ниски от легалните сметища.

Незаконното хранилище е ситуирано върху частни терени, площта му е повече от 40 декара. Проверката открила,че отпадъците се натрупат в големи котловани, получени от нелегално изгребване на инертни материали.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Хората, с които беседваме споделят, че се работи в събота и неделя и в нощните часове... Тук тече добре проведен противозаконен рандеман на инертни материали вследствие, в което се образуват котловани на дълбочина 5-6 метра и биват запълвани с боклуци “, изясни регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.
Отпадъци в чували по дигата и в коритото на река Чая Няколко институции в Пловдив ревизират сигнала за замърсяването
Хората от Ягодово се тормозят от замърсяване на подпочвените води, съгласно специалисти има огромна заплаха това да се случи.

Според Митко Стойчев, специалист в регионална администрация – Пловдив, това нерегламентирано хранилище не е построено според условията с геомембрана изпод, която да лимитира достъпа към подпочвените води.

Снимка: btvnovinite.bg

Сигналът за противозаконното извличане на инертни материали и за незаконното хранилище е подаден и до министерството на енергетиката.
Установиха нерегламентирано бунище в коритото на р. Чая Установено е замърсяване с боклуци със разбъркан темперамент
Хората от селото заплашват с митинги, в случай че институциите не намерят виновника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР