Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда

...
Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда
Коментари Харесай

Нинова: Дойде време позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на всеки българин

" Държавата е изправена пред голям проблем. Днес Тристранният съвет преглежда бюджетите на НЗОК и Национален осигурителен институт.  Заложените в тях параметри са в директна връзка с числата в държавния бюджет. А в него е заложена бомба за 1.2 милиарда лева доход от БЕХ, които ги няма. Според МФ " има грандиозно разминаване на два обществени доклада от БЕХ и са изчезнали над 1 милиарда лева със счетоводни еквилибристики по време на служебния кабинет ". 

Въпреки неналичието им, Василев ги е заложил като доход и е назначил финансова  ревизия. ГЕРБ, от своя страна, посредством Делян Добрев, сезира прокуратурата, че Василев източва сдружението, като изтегля тези пари от БЕХ и ги написа доход в бюджета. Представяте ли си по какъв начин ще се одобри бюджет, като двете ръководещи обединения са се хванали за гушите поради спекулация за един милиарда лева? Този скандал ще взриви бюджета. А може и подобен да не се одобри въобще. Ако тези средства ги няма, би трябвало да се режат разноски за такава сума. Откъде? От заплати, пенсии, детски, от общини, лечебни заведения, културни институции? Или пък най-важният закон в страната, касаещ всеки български жител, ще разчита на плаващи болшинства със златния пръст на " Възраждане ”. Дойде време позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на хората. Всеки българин ще заплати за избавяне имунитета на Борисов и министерските постове за ПП-ДБ ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Бургас, където Изпълнителното бюро на партията организира свое изнесено съвещание. 

Днес управлението на партията се среща с Областните препоръки на Българска социалистическа партия в Бургас, Сливен и Ямбол, с цел да разиска настоящата конюнктура и подготовката за идните локални избори. На срещите участваха заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, организационният секретар на Столетницата Борислав Гуцанов, народните представители Петър Кънев и Деян Дечев, членът на Изпълнителното бюро на партията Асен Гагаузов, регионалният ръководител на БСП-Бургас и член на ИБ Стойко Танков и ръководителят на БСП-Бургас Живко Господинов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР