Държавата до този момент се справя в рамките на ресурсите,

...
Държавата до този момент се справя в рамките на ресурсите,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Войната и санкциите ще върнат руската икономика в 80-те години на миналия век


" Държавата до този миг се оправя в границите на ресурсите, които разполага. Знаете, че отговорихме сполучливо на провокациите на Коронавирус рецесията и енергийната рецесия преди войната, гласувахме милиарди помощи както за бизнеса, наложихме мораториум на цените на силата за битовите консуматори ", съобщи в предаването " Лице в лице " министърът на растежа и нововъведенията Даниел Лорер. Той разяснява войната в Украйна и последствията за стопанската система.

По думите му държавното управление работи като един тим. " Тази четворна коалиция работи дружно, с цел да посрещне всички провокации, които се случват. Войната в Украйна обаче сложи цяла Европа пред тествания. Важно е България да отстои националния интерес, а точно да бъде дружно с европейските си сътрудници с сътрудниците си от НАТО в единна позиция ", съобщи Лорер.

" Първа грижа на нашето държавно управление е хората да са на топло и българският бизнес да продължи да работи. Това и нашите европейски сътрудници го схващат, тъй че позицията на България ще бъде наказания да не се постановат оптимално дълго и да има обезщетения, в случай че по някаква причина това се случи ", уточни още той.

Даниел Лорер съобщи още, че помощта за бизнеса ще продължи със същия интензитет, както до момента, и в случай че е належащо с по-голяма. " Бюджетът за момента е постоянен и актуализация е планувана през лято. Това, което следим сега е какъв брой устойчиво ще са цените на горе, с цел да забележим нужни ли са спомагателни обезщетения ", сподели той.

" Ако войната и глобите, които идват сега, продължат със същия интензитет, ще върнат съветската стопанска система не просто в 10 години обратно, а може би в 80-те години на предишния век. Над 200 американски компании излязоха от Русия, в това число всички колоси в нефтената промишленост ", означи министърът. Според него, когато войната в Украйна завърши, ще има проект за възобновяване и резистентност.

" Събрахме всички работодателски организации в министерството на нововъведенията и растежа и ги помолихме да стартират да картографират къде какви специалности са нужни в България. Тяхната първична оценка беше, че имаме дефицит от към 200 000 служащи у нас във всевъзможни специалности ", разгласи министърът във връзка бежанската вълна от Украйна и опцията хората, които намират леговище у нас да стартират работа.

По мотив идния летен туристически сезон, министър Даниел Лорер уточни, че съветските летовници от дълго време не са най значимия сегмент на туризъм у нас. " Всъщност множеството от тях са дълготрайни летовници, които имат благосъстоятелност у нас и просто остават тук за дълго. Аз планувам, че в случай че глобите в Русия са толкоз съществени или продължат още дълго, ще имаме голям напор от имигранти от Русия, а това ще докара до динамичност и придвижване на пазара на недвижимости, която ще е позитивна за България ", сподели Даниел Лорер.

" Всички видяха коя е групата, която основава напрежение и че те бяха нападателно настроени. Украйна към този момент реши, че ръководителят на тази група е " личност нон грата " за нея. Ако българските служби не считат по този начин, украинските го считат. Ние като хора се почувствахме застрашени, защото снежните топки през днешния ден могат да бъдат разнообразни неща на следващия ден ", сподели Даниел Лорер за случилото се на Шипка на 3 март.

" Напрежение сред нас и Радев няма, има рецензии. В една демократична страна това е безусловно целесъобразно. Всяка институция е длъжна да показва мнение когато има такова по тематиките, които счита, че са значими за нея и за цялото общество ", добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР