Държавата дава 12 108 хил. лв. на ЦИК за осигуряване

...
Държавата дава 12 108 хил. лв. на ЦИК за осигуряване
Коментари Харесай

Над 12 млн. лева отиват за машинното гласуване на 2 април

Държавата дава 12 108 хиляди лева на ЦИК за обезпечаване на машинно гласоподаване за парламентарните избори на 2 април. Това реши Министерски съвет, уточнявайки, че в сумата е включен Данък добавена стойност.

Средствата са предопределени за застраховане на подготовка, модифициране и параметризиране на софтуера за профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ), включвайки:
подготовка на демоверсия подготовка, инсталиране и окомплектуване на СУЕМГ в склада логистично обезпечаване и техническо обслужване на СУЕМГ в предизборния и изборния ден и превоз в и отвън страната осигуряване на Център за поддръжка при зародили проблеми със СУЕМГ
Въпреки неналичието на държавен бюджет за 2023 година финансирането на разноските става допустимо по реда на член 11, алинея 2, т. 6 и алинея 3 от Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година, където е планувана опцията Министерският съвет да утвърждава финансиране за подготовката и произвеждането на избори според Изборния кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР