Държавата да премахне монопола, 10 доставчика, избрани с търг, да

...
Държавата да премахне монопола, 10 доставчика, избрани с търг, да
Коментари Харесай

ВМРО: 10 доставчика, избрани с търг, да напълнят с газ Чирен

Държавата да отстрани монопола, 10 доставчика, определени с търг, да изпълнят хранилището в Чирен.

Това е енергиен национализъм. Другото е чуждопоклонническо блюдолизство!

Само посредством основаване на действителна конкуренция на вътрешния пазар могат да бъдат пресечени политическите зависимости на политици като Кирил Петков и Бойко Борисов, които към този момент и не крият, че са на ръчно ръководство от Съединени американски щати, продължава тезата си съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в позиция, оповестена на страницата му във Facebook.

Реакцията му идва в отговор на следващото службогоническо изявление на Бойко Борисов за съветския газ и западните полезности.

Чудя се ГЕРБ дясна партия ли са въобще! Доставките на газ са симптом на геополитическа ориентировка единствено там, където има монополен снабдител, както нашият „ Булгаргаз “. Само тогава държавното управление може да каже: „ Давам парите на популацията и бизнеса на този или оня „ огромен брат “, с цел да купя газ от него. “ Мисля, че в духа на „ западните полезности “ ще е не да сменим зависимостта и да си изберем различен „ огромен брат “, а да премахнем монопола.

Ето за какво в духа на натрапваните шумно от българските политици „ западните полезности “ Веселинов предлага вместо газта да се употребява за политически цели, да се отвори свободен пазар с същинска конкуренция.

Държавата да разгласи търг за 10 доставчика, които да изпълнят по 1/10 от размера на газохранилището в Чирен. Газ, който след това ще продават в конкуренция на вътрешния пазар и тази конкуренция ще подсигурява ниски цени. Така доставките на газ ще спрат да бъдат геополитическа драма, а ще минат в областта на икономическия прагматизъм.

Това изисква икономическият национализъм, приключва тезата си съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Прилагаме и цялостния текст:

Вчера Борисов направи невисок плонж пред отвъдокеанските господари, с цел да получи утвърждението им за връщане във властта посредством коалиция ГЕРБ-ПП. ПП-тата след това изпискаха като девици, само че тях надали някой ще ги пита за нещо. От посолството ще им обяснят какво да вършат...

Поантата на Борисовата ода на коленопреклонението беше по разлома съветски газ и западни полезности.

Чудя се ГЕРБ дясна партия ли са въобще?! Доставките на газ са симптом на геополитическа ориентировка единствено там, където има монополен снабдител, както нашият „ Булгаргаз “. Само тогава държавното управление може да каже: „ Давам парите на популацията и бизнеса на този или оня „ огромен брат “, с цел да купя газ от него. “ Мисля, че в духа на „ западните полезности “ ще е не да сменим зависимостта и да си изберем различен „ огромен брат “, а да премахнем монопола. Държавата да разгласи търг за 10 доставчика, които да изпълнят по 1/10 от размера на газохранилището в Чирен. Газ, който след това ще продават в конкуренция на вътрешния пазар и тази конкуренция ще подсигурява ниски цени. Така доставките на газ ще спрат да бъдат геополитическа драма, а ще минат в областта на икономическия прагматизъм. Иначе политиците (пък и народът) ще продължат да си търсят „ избавител “ от рецесията на Изток или Запад и да плащаме прескъпо за покупко-продажби, в които има калкулирана и политическа цена.

Това изисква икономическият национализъм!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР