Държавата да плати за парното на столичаните. Това реши да

...
Държавата да плати за парното на столичаните. Това реши да
Коментари Харесай

Столичният общински съвет поиска държавата да плаща парното на софиянци

Държавата да заплати за парното на столичаните. Това реши да изиска Столичния общински съвет на изключително съвещание. Общинските съветници гласоподаваха да се изиска държавна помощ за общинското сдружение „ Топлофикация “ София, което към края на септември има отговорности, възлизащи на 718 млн. лева към Булгаргаз. Топлофикация София е най-големият консуматор на газ у нас, само че действително съвсем не заплаща за доставеното синьо гориво.

Тази година заради внезапния растеж на цената на природния газ Топлофикация ще усили отговорностите си с още 250 млн. лева единствено в трите месеца до края на годината. Като съществена причина за това се показва внезапното повишаване на газа на интернационалните пазари. Цените на сдружението се дефинират от Комисията за енергийно и водно контролиране. За месеците до края на годината обаче КЕВР  фиксира цената на парното при цена на газа от 47 лева на мегаватчас и 51 евро за звук нездравословни излъчвания. Към 1 октомври цената на газа за България е към този момент 94 лева на мегаватчас, а квотите – по 60 евро на звук.

Не единствено това са аргументите за огромните отговорности на Топлофикация. До края на септември месец софийското парно има непогасени отговорности, възлизащи на 718 млн. лева към доставчика на газ – Булгаргаз. Реално голяма част от доставките на газ не се заплащат от сдружението, само че защото от него зависи отоплението на столицата, към него не се подхващат никакви ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР