Държавата да финансира напълно денталното лечение на деца, бременни и

...
Държавата да финансира напълно денталното лечение на деца, бременни и
Коментари Харесай

Зъболекари настояват държавата да финансира лечението на деца, бременни и спешни случаи

Държавата да финансира изцяло денталното лекуване на деца, бременни и незабавни случаи. За това настояха в понеделник представители на Сдружението на българските зъболекари, заяви Българска телеграфна агенция. Към момента НЗОК отделя за дентална помощ годишно 157 млн. лева, което е извънредно незадоволително, а хората недоволстват от минималните услуги, които се финансират от нея, сподели доктор Анатолий Кънев, ръководител на сдружението. По думите му това е повода пациентите да не се лекуват и да търсят дентална помощ, когато към този момент се постанова вадене на зъб.

От сдружението желаят общината да обезпечи пространства за два кабинета, като в единия ще се обслужват незабавните случаи, а в другия - хора в неравностойно състояние. По думите на доктор Кънев сдружението упорства пред общината за кабинетите към този момент четвърта година, само че е получило отвод. В тези кабинети ние ще работим гратис, акцентира той.

Д-р Кънев сподели още, че лекарите по дентална медицина би трябвало да се лицензират на всеки пет години от лицензиращ орган, избран от страната. По думите му има проблеми и във опцията за специализация на младите лекари по дентална медицина, както и неналичието тук-там за специализанти.

Сдружението на българските зъболекари е наградило доктор Юрий Василев от Тутракан с наградата " Зъболекар на годината ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР