Държава си търси правителство - сезон 5 гледаме. И този

...
Държава си търси правителство - сезон 5 гледаме. И този
Коментари Харесай

Мартин Захариев: ГЕРБ и ПП са възможно най-устойчивото мнозинство

Държава си търси държавно управление - сезон 5 гледаме. И този сериал не изневерява на правилото, че всеки идващ сезон е по-слаб, а феновете все се надяваме да ни изненада с нещо, с цел да си оправдаем изгубеното време. Какво ни чака -  на кръстопътя сред постоянен кабинет и нови избори. А до момента в който договарянията минават през разнообразни прочувствени положения, кабинетът на ГЕРБ си се подрежда. Имат министър-председател: Мария Габриел, имат и алтернатива за министър на туризма: Националният ръб по туризъм изпрати писмо до ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и до нея, с което предлага за министър на туризма доктор Мартин Захариев.

Засега не са ясни часът и мястото на срещата

„ Имам чувство, че ще има държавно управление, само че не се дължи на моя позитивизъм, а на това, че ножа е оправял до кокала, под килима за заметени редица нечистотии, които би трябвало някой да оправя,да почисти “, сподели Захариев.

„ Съдбата на страна е в ръцете на 10 души. Те всеки ден са в новините. Те би трябвало да решат отговорно, отговорността, която са поели да бъдат определени “, акцентира той.

ПП-ДБ разискват дали могат да подадат ръка на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили

„ Математиката не излиза все още, само че проблемите взмат връх, имаме късмет да катастрофирам напълно скоро. Но имаме и късмет за противоположното – да избутаме тежкия камък по нанагорнището и да се опираме да се върнем към нормалността “, уточни Захариев.

Той разяснява и номинацията на Мария Габриел за министър председател от ГЕБР. По думите му това била едно много сполучлива номинация. „ Първата дама европейски министър в постоянен кабинет ще бъде това. Ние българите имаме този късмет да пишем история по собствен метод. Преди 20 години бяхме единствената страна в света, чийто цар беше министър председател в парламентарна република.

По думите му другите политически сили, които може да сплоти Габриел

Съпредседателят на Продължаваме промяната привиква съдружен съвет, с цел да обсъдят поддръжката й

„ Политически неоцветен кабинет би имал по-голям късмет да получи поддръжка от политизиран “, съобщи той.

Според него не трябва да се политизират секторите просвета, туризъм, спорт. Всяко политизиране в тези браншове е деструктивно. Има други браншове, в които играят съществено пари и там политизацията я има “, акцентира Захариев.

Той бе безапелационен, че всички браншове би трябвало да бъдат реформирани.

„ Моята математика не излиза при цялостен кворум. При по-малък кворум към този исторически миг на избора са вероятни всевъзможни конфигурации “, съобщи той.

Служебният министър председател пожела триумф на париите, които сега беседват за държавно управление

Според него разновидността ГЕРБ-ДПС-БСП също е вероятен при опредени условия.

„ Струва ми се доста просто, само че преглъщането на политическото его на въпросните 10 се оказва доста сложен развой. Дано разсъдъкът надделее “, безапелационен бе Захариев.

„ Имам самочувствието да приема тази отговорност. Големите вложители поддържат тази кандидатура, тъй като ти не можеш да направиш нищо, в случай че хората не те поддържат “, сподели той по отношение на предлагането той за заеме поста министър на туризма.

Захариев не е получавал отговор от Бойко Борсов. „ Нямам никакви контакти с политици “, акцентира той.

Захариев разяснява и старта на летния сезон. Той уточни, че в Гърция го открива Мицотакис и попита по кое време наш министър председател е откривал сезона.

По думите й това, че Габриел направила положително усещане на Петков - няма по какъв начин да бъде другояче при специалист от нейното равнище

По думите му гръцкият министър председател го прави, тъй като 20% от приходите на южната ни съседка идват от туризъм. „ В България са 10%, малко ли е? “, попита той. „ Има капацитет да бъде 20% “, безапелационен бе Захариев. По думите му секторът би трябвало да бъде обилно подпомаган.

Той не видял туризма да е в листата с цели на Мария Габриел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР