Държанието им на мутри, истинските мутри са от вчера в

...
Държанието им на мутри, истинските мутри са от вчера в
Коментари Харесай

Дани Каназирева притеснена: Господ да пази България, мутрите били в парламента

" Държанието им на мутри, същинските мутри са от през вчерашния ден в този парламент. Мая Манолова, Татяна Дончева, Хаджигенов… Господ да пази България. Не наподобява на тази постройка. Омръзна ми тези хора да приказват от името на народа. Нямат право да приказват от името на хората в България ", съобщи Каназирева в ефира на bTV.

Това към този момент е до болежка познато изказване, защото ГЕРБ се хвалят с обстоятелството, че са първа политическа мощ и са спечелили най-вече гласове. Поради тази причина, прочее, ГЕРБ се усеща задължени към гласоподавателите си да предложат кабинет.

Каназирева дефинира като " политическо шоу " опитите Борисов да бъде привикан в Народното събрание. Това се случи след поредицата от кавги по време на днешното съвещание, които доведоха до замяна на остри реплики. Днес министър председателят в оставка трябваше да се яви пред депутатите, само че през вчерашния ден внеазпно излезе в отпуск. Депутатите гласоподаваха и одобриха той да бъде длъжен да се яви в пленарната зала идната сряда.

" Политическо шоу се разиграва с викането на Борисов. То се разигра и в точка 2 от дневния ред по отношение на прословутата Комисия за инспекция. Самите те стигнаха до извода, че тя нищо действително не може да свърши и няма да създаде какъвто и да е резултат. Те не могат да прочетат единствено държавните предприятия, които да ревизират За да се случи би трябвало администрация от 2000 души с какви ли не органи, с цел да се изчете всичко, да се изготвят отчети. Не знам на кого след това ще се подава, тъй като в България имаме редица органи. Тази комисия е единствено едно към този момент предизборно говорене. Явно едни се готвят за нови избори ", уточни Каназирева.

Дпутатката от ГЕРБ се е загрижила, че държанието в Народното събрание не подхожда на естественото парламентарно говорене. Думите й обаче идват минути откакто от ГЕРБ скандираха " Мутри вън! " и тропаха по банките.

" Така ли ще я караме? Второ нарушаване на Конституцията - има подаден законопроект от една от групите с 27 гласа. По Конституция следва ¼ - т.е. 60 подписа, с цел да бъде импортиран. Не може още през днешния ден да стартираме Народното събрание с нарушение два пъти на Конституцията и то при искания, че ще има смяна. Промяната, която аз следя е в груба и некомпетентна посока ", уточни още Каназирева.

" Нито се тормозим от нови избори, нито от длъжностен кабинет. Нямаме терзание от каквито и да е проверки и инспекции. Всеки един акт е ориентиран единствено към говорене. Изцяло липсват главните тематики пред България - превъзмогване на здравната рецесия, да вземем за пример ", добави Каназирева и уточни, че се Народното събрание и болшинството се занимават с несъществени неща.

Въпреки това обаче депутатката от ГЕРБ разгласи като един от главните цели мажоритарното гласоподаване. Това се трансформира в гореща тематика и мотив за разногласия сред ГЕРБ и " ИТН " поради инициирания преди години референдум от Слави Трифонов, в който такава точка има.

" Довчера всички нападнаха легитимността на щаба. Днес казусът е, че този щаб е разхлабен. Имаме настоящ министър на опазването на здравето, дейна работа на Министерство на здравеопазването ", захвана още Каназирева.

Не отговори обаче за какво в този случай въобще е имало щаб - логически следващ въпрос. Каназирева обаче отговори: Съвсем скоро би трябвало да има ново държавно управление, което да стартира работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР