Дария Касаткина започна по мечтан начин американското си турне с

...
Дария Касаткина започна по мечтан начин американското си турне с
Коментари Харесай

Без никаква милост: Световната №10 е финалистка в Гранби след само 2 загубени гейма

Дария Касаткина стартира по желан метод американското си турне с дебют в топ 10 на ранглистата и купа на конкуренцията в Сан Хосе, където по пътя към триумфа надделя тенисистки от ранга на Елена Рибакина, Арина Сабаленка и Паула Бадоса. За рускинята обаче последваха разочароващи отпадания на старта на WTA 1000 шампионатите в Торонто и Синсинати, само че през тази в навечерието на US Open то тя още веднъж подсети за себе си. Световната номер 10 се включи като топ сложена на съревнование от категория 250 в канадския град Гранби и чрез безапелационни победи, сходни на този през днешния ден в полуфиналите против тийнейджърката Диан Пари с 6:2 6:0, се класира за финала, където я чака в спор за трофея да срещне адашката си и някогашна номер 20 Дария Савил.

Двубоят започва с бърза замяна на пробиви, от която обаче рускинята излезе в печеливша позиция и наложи цялостен надзор над протичащото се, откакто определяше темпото с отлична разновидност в ударите си, с цел да поведе безапелационно в резултата с два брейка - 5:1. Касаткина в идните минути не срещна опозиция от младата французойка и не след дълго дебютният сет остана в историята.

Във втората част на шампионката от Сан Хосе получи опция да разкрие цялостния искра на своя репертоар, като постоянно пускаше къси топки или завършваше безапелационно от главната линия, давайки сериозна поръчка за успеха при сет и 3:0 в нейна изгода. Световната номер 10 непрекъснато развиваше играта си, което най-видно се забелязваше при равнището ѝ на начален удар, тъй като както знаем, това е измежду слабите черти в представянето ѝ, но през днешния ден всичко вървеше без спънки за Касаткина, която върза,,геврек " на 19-годишната Пари и се поздрави с крайния триумф за единствено 62 минути на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР